A blog abból a belső késztetésből íródik, hogy létrehozzon egy forrást, ahol az érdeklődők teljesebb és őszintébb képet kaphatnak a Sars-Cov-2 járványról, mint amit a mindennapok során elébük tárnak.

A blog célja, hogy az információk demokratizálásával olyan tendenciák elé menjen, amelyek egyre határozotabban figyelhetőek meg a médiában és ennek hatására a mindennapi közbeszédben.

Ma globálisan a média és a társadalom egyéb szereplői a természetes immunitással rendelkezőket és az oltatlanokat egyből oltásellenesnek címkézi, így próbálva nyomást helyezni rájuk, és egyben megakadályozni, hogy bármiféle kérdőjel vagy dialógus kialakuljon a pandémia választott kezelését illetően.

Az oltások valóban életmentőek lehetnek a veszélyeztetett csoportokba tartozó egyének esetében, ez vitathatatlan.

Azonban a társadalom szélesebb rétegét érintő tömeges vakcináció veszélyeiről és kérdéseiről kevés szó esik, mintha ez fel sem merülhetne egy kísérleti vakcina esetében.

Azok a tudósok, orvosi szakemberek, akik erre figyelmeztettek, szisztematikusan cenzúrázva lettek szinte minden média platformon szerte a világban.

Ezen szakemberek érveit egy valóban tudományos alapokon működő pandémia kezelés esetén nem lehetne figyelmen kívül hagyni, és mégis ez történik.

Ma egy globális üzenet van: az oltás az egyetlen létező megoldás.

Ennek az üzenetnek a valóságtartalmát vizsgálja ez a blog a világon egyedülálló izraeli Covid adatbázis segítségével.

Ma Izrael az egyetlen ország, aki a legapróbb részletességgel összeállított adatbázissal rendelkezik a Covid eseteket illetően, és ezt mindenki számára elérhetővé teszi.

A blog ezt az adatbázist (és egyéb fontosnak vélt adatokat, tanulmányokat) dolgozza fel, vizualizálja, értelmezni.

Az adatok mindenki számára elérhetőek, ezért bármilyen konklúzió reprodukálható, ellenőrízhető, vitatható.

A blog írója nem rendelkezik orvosi végzettséggel, azonban táblázatos, és egyéb numerikus adatsorok feldolgozásához és értelmezéséhez ez nem feltétel.

A blognak nincs politika irányultsága, nem jobb-bal-bal-jobb oldalról, hanem lentről-fel irányba vizsgálja a járványt, az elérhető adatokat elemzi, az adatok alapján von le következtetéseket, és az adatok fényében vizsgál minden kijelentést.

A blog írója oltatlan, pozitív T-sejtes immunitással rendelkezik, valamint a fő komorbiditások egyike sem jellemző rá.

Az elmúlt 1.5 évben a média híradásai másról sem szóltak mint hatás és kattintásvadász, pánikkeltő cikkek sorozatáról egy olyan időszakban, amikor nyugalomra és objektivításra lett volna a legégetőbb szükség.

Ez a blog a média munkásságának ezen időszakáról próbál meg örök emléket állítani.