Izraeli adatok - Update 2

January 13, 2022
izrael adat update F1P14


Az év végi szünet után visszatér A Covid Mögött blog.

Kezdjük is az évet az izraeli adatok elemzésével.

A felhasznált adatok elérhetőségeiről bővebben itt lehet olvasni.

2021 november 21.-én jelent meg ez a cikk, amely arról számolt be, hogy izraeli szakértők a vakcinák csökkenő hatékonysága miatt már az 5. hullám miatt kezdtek aggódni. Ez akkor nagyon meglepő volt, hiszen a delta hullám tapasztalata azt mutatta, hogy a vakcinák 6 hónap után veszítik el a védelmi funkciójukat. A cikk idején elérhető adatok sem igazolták ezt a félelmet, ezért nem is számoltam be erről az érdekes írásról, pedig elgondolkodtató volt. Ez a blog január végére várta, hogy ismétlődni fog a nyári forgatókönyv, hiszen augusztus elejétől számítva január vége az az időszak, amikor lejár az utolsó oltások óta eltelt 6 hónap.

Azonban ezeknek a szakértőknek igazuk lett. Vélhetően a szakértők a nyilvánosság előtt nem ismert adatokra támaszkodva jelentették ki, hogy közeleg az 5. hullám. Valószínűleg ők már akkor ismerték az adatok alapján, hogy milyen mértékben csökken a vakcinák hatékonysága az idő múlásával, és november végén joggal kezdtek el aggódni az újabb hullám miatt.

A vakcina hatékonyságáról később szó lesz, előbb próbáljuk meg megérteni, mi is történik jelenleg Izraelben.


Esetszámok

Azt már tudjuk, hogy a jelenlegi oltások nem sterilizáló oltások, az oltott alany ugyanúgy elkaphatja, tovább is adhatja, megbetegedhet, és meg is halhat a vírustól.

De a jelenlegi 5. hullámban a fertőzöttek száma nagyságrendekkel nagyobb az eddigi hullámoknál, ami mindenkit meglepett.

Egy jól működő vakcinánál ez elképzelhetetlen lenne, de még egy közepesen jónál is.De kik fertőződnek meg jelenleg leginkább?

Jelenleg túlnyomó többségben az oltottak fertőződnek meg.Ha korosztály és oltottsági státusz alapján vizsgáljuk az eseteket, azt láthatjuk, hogy a gyerekek korosztályában nagyjából 50-50%-ban vannak a fertőzöttek (ami azért érdekes, mert a gyermekek túlnyomó többsége oltatlan, tehát jóval több oltott esetnek kellene lennie, mint a kb. 50%). Azonban a felnőttek körében brutális többségben vannak az oltottak.Ha korosztály és dózis szerint vizsgáljuk az eseteket, szintén meglepő dolgot tapasztalunk. Az esetek túlnyomó többségét a háromszor oltott emberek adják! Ez teljesen ellentmond mindannak, amit eddig hallottunk a vakcináról.Nézzük meg ezeket az adatok más szemszögből is. A következő ábrán a felnőtt lakosság százalékos esetszámait vizsgáljuk oltási státusz alapján. A média által súlykoltakkal ellentétben a gyerekek minimális veszélynek vannak kitéve, 2021.júniusa óta összesen 20 gyermek halt meg Covidban a 3.3 millió gyerekből(az adatbázisban lévő “<5” bejegyzések miatt lehetséges, hogy ez a szám nem 20, hanem csak 4), ezért őket itt nem vizsgálom.

Az ábrán az látszódik, hogy a fertőzöttek kb. 85%-a az oltottak közül kerül ki.Ha korosztályok alapján vizsgáljuk a helyzetet, azt látjuk, hogy a felnőtt lakosság mindegyik korosztályában az oltottak jóval nagyobb számban fertőződnek meg. Elmondhatjuk, hogy a vakcinák semennyire sem védenek a megfertőződés ellen, hiszen szinte mindenhol az oltottak kb. olyan százalékban veszik ki a részüket a fertőzöttek közül, amilyen százalékban oltott az adott korcsoport. Például a 81.4%-ban kétszer átoltott 30-39 éves korosztályból a fertőzöttek 83.2%-a oltott. Ezek az adatok elavultá teszik az unásig ismételt érveket a kötelező oltások mellett.Ha megvizsgáljuk korosztály és dózis szerint a fertőzötteket, azt látjuk, hogy szinte 100%-ban a 2021 nyári forgatókönyv játszódik le. Akkor akik a legtöbb oltást kapták, kezdtek el megbetegedni (a kétszer oltottak), majd ennek hatására az izraeli hatóságok riadtan elkezdték a 3. oltásokat adminisztrálni. Most ugyanez történik, csak a háromszor oltottakkal, mivel jelenleg ők a legtöbb oltást kapott személyek. 2022 júniusában pedig a négyszer oltottak lesznek azok, akik tömegesen kapják el majd a Covidot.Hogyan miért történhet meg mindez, arra ad magyarázatot a koppenhágai Statens Serum Institut munkatársai által publikált tanulmányból vett ábra.

Az ábra a Pfizer és Moderna vakcinák hatékonyságát méri az oltás beadásától eltelt napok fényében.A Pfizer esetében azt látjuk, hogy 31 nap után az oltás alig véd már az Omicron fertőzés ellen, és akár negatív hatékonyságba is átfordulhat. 90 nap elteltével pedig a negatív hatékonyság valahol -50% és -90% között mozog. Mit jelent a 90%-os negatív hatékonyság? Azt, hogy 1 oltattlanra 10 Pfizerrel oltott fertőző személy jut (akit 90 napon túl oltottak).

Emlékszünk még arra, amikor arra hivatkozva erőltették az oltásokat, hogy azzal másokat mentünk meg? Hogy ezek az oltások 95%-ban védenek a megfertőződés ellen?

A hivatalos narratíva végnapjait láthatjuk ezeken az ábrákon…

De hogyan csapódnak le ezek a fertőzés számok a kórházban ápoltakban és elhalálozásokban?


Kórházban ápoltak

Az ábrát láthatjuk, hogy a kórházban ápoltak száma növekedésnek indult.A felnőttek között mindenhol az oltottak vezetik a listát.És a háromszor oltottak szinte mindenhol kezdik átvenni a vezetés a kórházban ápoltak közül.Elhalálozások

A halottak száma szerencsére csak nagyon minimálisan növekszik.Semmiféle tendencia nem figyelhető meg egyik korosztályban se, akár oltott, akár oltatlan az illető.És ez igaz akkor is, ha dózisok alapján vizsgálódunk.“Egészségügyi Minisztérium, ideje beismerni a kudarcot”

Miközben globálisan mindenhonnan zúdult ránk a sok “segítő és biztató” információ, hogy mennyire hatékonyak, biztonságosak, és jól működnek ezek a vakcinák, a fenti adatokat látva 2 év elteltével egyértelmű, hogy a vakcinák nem hozták azt, amit ígértek.

Hogyan vélekednek erről Izraelben a kritikus gondolkodók?

A következő sorokat a Tel Aviv-i egyetem Mikrobiológiai és Immunológiai Tanszékének vezetője, vezető izraeli immunológus, Prof. Ehud Qimron jegyzi, amely szabad fordításban a következő:


"Egészségügyi Minisztérium, ideje beismerni a kudarcot!

A végén az igazság mindig kiderül, és az igazság a koronavírus-politikával kapcsolatban mindenki előtt kezd feltárulni. Amikor a pusztító elképzelések sorra összeomlanak, nem marad más hátra, mint elmondani a járványkezelést végző szakértőknek – mi szóltunk előre.

Két év késéssel végre rájöttél, hogy egy légúti vírust nem lehet legyőzni, minden ilyen próbálkozás kudarcra van ítélve. Nem ismered el, ahogy az elmúlt két évben szinte egyetlen hibát sem ismertél el, de utólag jól látszik, hogy szinte minden cselekedetedben csúfos kudarcot vallottál, és már a média is nehezen tudja elfedni a szégyenérzetedet…

Nem voltál hajlandó elismerni, hogy a fertőzés hullámokban jön, amelyek magától elhalványul, a több éves megfigyelések és tudományos ismeretek ellenére. Ragaszkodtál ahhoz, hogy a fertőzési hullámok csökkenése kizárólag a cselekedeteidnek tulajdoníthatóak, és így hamis propagandával „legyőzted a járványt”. És újra legyőzted, és újra és újra és újra.

Nem voltál hajlandó elismerni, hogy a tömeges tesztelés hatástalan, annak ellenére, hogy saját készenléti terveid ezt kifejezetten kimondták (“Egészségügyi rendszer felkészülési terve pandémiás influenzára, 2007”, 26. o.).

Nem voltál hajlandó elismerni, hogy a vírusból felépülés nagyobb védelmet nyújt, mint az oltás, annak ellenére, hogy a korábbi ismeretek és megfigyelések azt mutatták, hogy a vírusból nem felépült beoltott emberek nagyobb valószínűséggel fertőződnek meg, mint a felépültek. A megfigyelések ellenére nem voltál hajlandó elismerni, hogy az oltottak fertőzőek. Azt remélted, hogy védőoltással elérheti a nyájimmunitás – és ebben is kudarcot vallottál.

Ragaszkodottál ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyd azt a tényt, hogy a betegség több tucatszor veszélyesebb a komorbiditással élőkre és az idősebb felnőttekre, mint a fiatalokra, akik nem tartoznak a kockázati csoportokba, annak ellenére, hogy Kínában erről már 2020-ban tudomást szereztek.

Megtagadtad, hogy a több mint 60 000 tudós és egészségügyi szakember által aláírt „Barrington-nyilatkozat”-ot, vagy más józan ész programjánt elfogadd. Úgy döntöttél, hogy nevetségessé teszed, rágalmazod, eltorzítod és lejáratod őket. A megfelelő programok és emberek helyett olyan szakembereket választottál a járványkezeléshez, akik nem rendelkeznek megfelelő képzettséggel (fizikusok, mint fő kormányzati tanácsadók, állatorvosok, biztonsági tisztek, médiaszemélyeket stb.)

Nem alakítottál ki hatékony rendszert az oltások mellékhatásainak bejelentésére, sőt a Facebook oldaladról törölted a mellékhatásokról szóló jelentéseket. Az orvosok kerülik, hogy a mellékhatásokat összekapcsolják a vakcinával, nehogy úgy üldözd őket, mint néhány kollégájukat. Figyelmen kívül hagytad a menstruációs intenzitás és a menstruációs ciklus időtartamának változásairól szóló számos jelentést. Olyan adatokat rejtettél el, amelyek objektív és megfelelő kutatást tehettek volna lehetővé (például eltávolítottad a Ben Gurion repülőtér utasaira vonatkozó adatokat). Ehelyett úgy döntöttél, hogy szubjektív cikkeket teszel közzé a Pfizer vezetőivel az oltások hatékonyságáról és biztonságosságáról.

Visszafordíthatatlan kár a közbizalomban

Azonban az elbizakodottságod magaslataiból figyelmen kívül hagytad azt a tényt is, hogy a végén kiderül az igazság. És kezd kiderülni. Az igazság az, hogy soha nem látott mélypontra jutott a közvélemény Beléd vetett bizalma, és aláástad a státuszod, mint hatóság. Az igazság az, hogy több százmilliárd sékelt égettél el hiába az elmúlt két évben – a megfélemlítő információk közzétételéért, a nem hatékony tesztekért, a pusztító bezárásokért és az élet rendjének megzavarásáért.

Tönkretetted gyermekeink oktatását és jövőjét. Bűntudatot és félelmet keltettél a gyerekekben, amelynek hatására dohányozni, inni, drogozni kezdtek és függővé váltak, iskolakerülők lettek, amit iskolaigazgatók tanúsítanak szerte az országban. Károsítottad a megélhetést, a gazdaságot, az emberi jogokat, a mentális egészséget és a fizikai egészséget.

Rágalmaztad azokat a kollégákat, akik nem hódoltak be Neked, egymás ellen fordítottad az embereket, megosztottad a társadalmat és polarizáltad a közbeszédet. Minden tudományos alap nélkül a nyilvánosság ellenségeinek és betegségek terjesztőinek bélyegezted azokat az embereket, akik úgy döntöttek, hogy nem veszik fel az oltást. A drákói diszkrimináció politikáját példátlan módon hirdetted, jogokat tagadtál meg az emberektől – köztük a gyermekektől – az orvosi döntéseik miatt. Ez olyan kiválasztás, amelyből hiányzik minden epidemiológiai indoklás.

Ha összehasonlítjuk az általad követett pusztító politikát néhány más ország épeszű politikájával – világosan láthatjuk, hogy az okozott pusztítás több áldozatot hozott, mint ahányan a vírussal szemben kiszolgáltatottak voltak. A gazdaság, amit tönkretettél, a munkanélküliek, akiket okoztál, a gyerekek, akiknek az oktatását tönkretetted – ők a tetteid eredményének többletáldozatai.

A jelenleg már 2 éve tartó vészhelyzet valójában már nem egészségügyi vészhelyzet, de két éve ilyen állapotban tartod az országot a hatalom érdekében. Az egyetlen vészhelyzet jelenleg az, hogy továbbra is olyan politikát határozol meg, amely hatalmas költségvetést tart fent propagandára és pszichológiai mérnökösködésre, ahelyett, hogy az egészségügyi rendszer megerősítésére irányítanád őket.

Ehud Qimron professzor, Orvostudományi Kar


Kőkemény.

Ezzel a lendülettel megyünk mi is előre 2022-ben.


“United we stand, divided we fall”

Izraeli adatok - Update

November 16, 2021
izrael adat update F1P7

Izraeli kórházban ápoltak

November 10, 2021
izrael adat kórházban ápolt F1P4

Adatbázisok

October 30, 2021
izrael adat adatbázisok F1P2